Reklama

zamlklé těhotenství

Monika (Čt, 20. 12. 2007 - 17:12)

Jsem od dr. doma. Výsledky bolestné, leč do budoucna povzbudivé. Já i miminko jsme byli naprosto v pořádku, na vině je amnio, jehlou se dostala do plodovky nějaká bakterie, která se tam tiše množila a mimi zabila. Riziko opakování se je prý minimální, můžu se příště rozhodnout amnio i přes věk odmítnout a dr by se nebál jít dál a pokoušet se...za nějaký čas. Já se rozbrečela, že mi už bude 40 a on se smál...prý no a co, že vypadám mladě, že věk je otázkou jpsychiky....no takové ty běžné řeči...rozloučili jsme se s úsměvem a nadějí....Je mi citelně líp.
Holky, ještě jednou všem moc a moc díky za všechny nádherné příspěvky, každý, do jednoho, jsem obrečela, ale brečet moc potřebuju....moc chci jít dál, dát se dohromady, vím, že dnešní den mi trošku zasvítilo sluníčko, že bude zas pod mrakem a deštivo, ale snad čím dál tím méně...
Mám vás tu ráda...a víte, co ušetřím za psychologa?!? :-))

Katka (Čt, 20. 12. 2007 - 15:12)

Ahoj Moniko,tak co? Co říkal gynekolog? Je v této smutné záležitosti alespoň nějaké malinké semínko naděje a alespoň nějaká dobrá zpráva do budoucnosti?

Peťulinka (Čt, 20. 12. 2007 - 13:12)

Ahojky holky, dlouho jsem tu nebyla, nešel nám net, a tady to nějak blbnulo tak jsem to dočetla až všechno teď.
Moni je mi to strašně mooooc líto co se stalo, nemám k tomu slov, jen se mi řinuly slzy po tvářích, je to horzné když to bylo vše ok a najednou konec, ale to už jste rozebírali a nechci vás do toho nějak vracet. Ale určitě není nic ztraceno, moje babča měla dítě skoro v 50 a bylo to ok, zkuste si dát pauzu a do třetice to určitě vyjde musí. Jsi silná holka a s manželem to překonáte, máš jedno zdravé dítě a to je taky důvod proč to nevzávat moc držím palečky ať je líp.
Magdi neboj všechno dopadne dobře já byla teď na triple testech a výsledky se dozvím až po novém roce, a kontrolu mám 8.1.08 utz mi tentorkát nedělala tak doufám že to je v pořádku.
K těm anonymům a zbytkům no comment nemá to cenu, jsou to zahořklí a někteří ještě k tomu hloupí a nemá cenu to řešit.
Holky všem přeji mooooc štěstí a zdraví ať je ten příští rok daleko lepší než ten letošní!!!!!

Magda (St, 19. 12. 2007 - 20:12)

Holky, moc díky za povzbuzení.Také se moc snažím věřit, že to dopadne dobře, ale znáte to..Pochybnost hlodá.A pořád si říkám, proč zrovna já musím mít všechno.Navíc mě čeká za několik týdnů na onko..sono uzlin a z toho mám už teď také pořádný vítr.Teď jsem se vrátila od tatínka a bráchy, tam také "vánoční" nálada pod psa.Plaveme v tom všichni stejně.Takže Marti, Monči, nejste v depce samy.Věřme, že bude líp.Jen se pořád ptám,kdy?

Monika (St, 19. 12. 2007 - 18:12)

já děsný...tak jen Magdě:
Znám spousty případů ve svém okolí, kdy testy byly špatné, holky musely na amnio a tam se podezření vždy vyvrátilo. Neznám jediný případ ve svém okolí, kdy to bylo jinak. Snad tě to trošinku uklidní....
Marti, teď nepíšu o svém současném zamlklém, to je z úplně jiné kategorie zamlklinek, ale tenkrát to v 10. týdnu se také vracelo ve vlnách. Nejdřív depka až do menzes, při a po menzes euforie a nadechnutí do dalších zítřků a pak zas občas propad a pláč....je to taková houpačka, občas dolu, občas nahoru, čím dál ale víc nahoře než dole a vše pak téměř vyhladí další těhotenství....bude líp, uvidíš.
Já jdu zítra ke svému gynekologovi na kontrolu, měly by tam být výsledky z odběrů a..... z pitvy malého....to je strašný, ani prsty mi to nechtěly napsat....

Martina (St, 19. 12. 2007 - 15:12)

Ahojky holky tak vánoce na krku a na mě sedá pořádná depka :( nevím proč se to tak najednou zase vrátilo ale pořád přemýšlím v kolikátém týdnu už bych byla a jaké by to bylo já nevím připadá mi že do toho padám znovu bojím se každé další MS že zase příjde že se nikdy nedočkám. Já vím nejsem na tom nejhůř sou mnohem horší věci ale proč už se to sakra nechce změnit proč se teď nemůže usmát štěstí zase na nás co už tu zkušenost se zamlklinkama máme za sebou, samozdřejmně tím nechci nikomu přát nic špatného to né ale myslím si že už si tady zasloužíme všechny trochu štěstí. Co ještě všechno se musí překonat? není to asi nic moc příspěvek ale je to můj výraz zoufalství.

Iva (St, 19. 12. 2007 - 15:12)

Magdo uklidni se, třeba to nebude tak hrozné. Já jsem si byla pro výsledky screeningu v pondělí a taky mám jednu hodnotu vyšší (HCG). 8.1. jedu na genetický UZ, ale jsem zatím celkem v pohodě. Protože mi díky rodinné anamnéze (down) hrozili amniocentézou, tak to není tak hrozné.
Jinak hodně těhulek výsledky screeningu a tripple testů děsí, je to takový strašák, ale opravdové riziko vývojové vady je pár procent. Tak se drž a věř, že to bude v pořádku. Držím palečky.

Magda (St, 19. 12. 2007 - 15:12)

Ahoj holky, tak jsem v pondělí po kontrole jásala, že je vše v pořádku.To jsem ale ještě neměla výsledek rozboru krve na vývojové vady.Po minulém odběru a screeningu, kdy bylo vše o.k. jsem nic jiného nečekala a byla v klidu.Před chvílí však přišla rána-volala mi dr., že jedna z hodnot vyšla špatně a na screening musím dříve, než jsem byla objednaná.Dokážete si přestavit, co to se mnou udělalo.Už tak jsem před vánocemi pořád celá naměkko, vždyť nás bude letos u stolu o jednoho míň.A ještě tohle.Vzpomněla jsem si na tebe, Moničko.Copak nám to už nebude souzené?Moc se bojím.

Monika (Út, 18. 12. 2007 - 13:12)

No holky, já jen doufám, že ti dva mladí nestudují třebas psychologii....já trošku o psychologovi přemýšlím, manžel chce ještě pár dní počkat, zda se to nezlepší.
Jinak jejich situace je k pousmání, až vy jednou budete mít své vrnící uzlíčky, tihle lidi budou tady skuhrat, že se jim nedaří otěhotnět a budou zpytovat své svědomí, co provedli v mladické nerozvážnosti. Anebo jsou to právě ty typy, jejichž antikoncepcí jsou interupce a ti nemají svědomí žádné a těm je a bude úplně šumafuk, co si tu píšem, především to nikdy nepochopí....

Ivča (Út, 18. 12. 2007 - 10:12)

v poslední době je to fakt děs !!!
re pro anonyma: nenápadný potrat, hysterky...spíš to vypadá, že nechtěný parchant jseš ty-možná tě měla máma, když tě nosila zastudit, protože tohle může napsat jen kretén a to bez pardónu. Když se neumíte chránit před nechtěným početím, tak si na něm udělej uzel a nebo to nedělěj vůbec, aby takovejch jako jsi ty nepřibilo !!! Nenápadný potrat, jen si hezky zaplaťte za interupci-za všechno se platí víš a za blbost obvzlášť....

Iva (Út, 18. 12. 2007 - 10:12)

Neznámý,ty nemáš právo někoho soudit. Podle mně jste ty a tvá přítelkyně pěkní srabové. Užít si to ano, ale pak se čelem postavit k důsledkům, to jste slaboši. Škoda, že vaši rodiče se k tomu nepostavili stejným stylem. Bylo by o pár ubožáků míň.

Návštěvník (Út, 18. 12. 2007 - 09:12)

Dá se potrat nejak vyvolat? moje holka ted do toho vlitla, jsme z toho oba nastvani, jeste studujeme, dite nepotrebujem. Nejradsi bysme se toho zbavili nejak nenapadne, ale jak. A co vy, vy stim nadelate, nepodarilo se jednou, podari se podruhe, vlitnout do jinace neni problem, spis je pak problem, co s nechtenym harantem. vy ste uplny hysterky, kazda tehotná a vysraná z toho jak jojo

Iva (Út, 18. 12. 2007 - 09:12)

Moniko, tvůj manžel má naprostou pravdu. Jsi opravdu statečná ženská. Hodně na tebe myslím.

drahus (Út, 18. 12. 2007 - 08:12)

ted jsem nemela dlouho cas se tu ukazat ale tohle je sila posledni dobou to bylo plne optimismu a vsichni jsme se hnali do snazeni ale po tom co se stalo Monice neni vyhrano nikdy uz jsem myslela ze to nejhorsi mame uz kazda za sebou a ted to bude jen dobre a dobre prvni menzes uz probehla a ted jsme zacali se snazenim ale po tom co se stalo Monice uz vic premyslim a mam strach Moniko moc s tebou citim sice mas uz jedno dite ale to neznamena ze ta bolest je mensi ja mam doma 2 deti ale bolest po ZT byla silena ale to ze mam doma deti me hnalo do zivota pokus sena to nemyslet a zabavit se jinak lehko se to radi ale tezko dela drz se a doufej ze se ta tva smula prolomi a budes mit to tve druhe mimi drz se

Ivča (Po, 17. 12. 2007 - 18:12)

Mončo díky za přání a odpověď ! Já jsem se spíš obávala, že se z těla bude vylučovat déle, jako je to u antibiotik, ale nastudovala jsem to dle dostupných informací a mělo by to být v pohodě. Drž se a měj se...

Monika (Po, 17. 12. 2007 - 16:12)

Ivčo, pokud nehodláš otěhotnět tento měsíc...a to vzhledem ke chřipce určitě ne, že, tak pokud je chřipka opravdu silná, ber to. Pokud se rozhodneš raději nebrat, nech si koupit v lékárně nějakej ten paralen apod.
Přeji brzké uzdravení!

Ivča (Po, 17. 12. 2007 - 15:12)

Ahoj holky, dnes jsem měla poprvé po ZT jít do práce,ale dohnala mně chřipka a to v plné síle...moje obvoďačka mi předepsala mimo jiné i Nimesil(analgetikum, antirev.), ale v příbalovém letáku je napsáno...že užívaní přípravku by mohlo narušit plodnost žen a nedoporučuje se ženám, které se snaží otěhotnět...které mají potíže s otěhotněním...!!! Tak co mám jej začít užívat nebo ne....nevím...si ne ...poraďte prosím

Katka (Po, 17. 12. 2007 - 14:12)

JO, nějak to tady nefunguje a zmatkuje...
Moni, tvůj manžel je super chlap, je ohromné, jak tě podporuje. Bojuj, vydrž, já vím, lehce se mi to píše...Určitě všechny tady na tebe moc myslíme a doufáme, že to sluníčko zase vysvitne a bude líp.

Monika (Po, 17. 12. 2007 - 13:12)

Dnes poprvé na vše sama, selhala jsem, roztřásla, složila....stačilo mi k tomu pár drobných věcí co potřebovaly vyřídit...manžel musel přijet, naobědvat a uložit malého, vzít si věci k vyřízení, udělat pár telefonátů....a nakonec mne při odchodu dojal, když mi řekl, že jsem moc statečná...přitom je opak pravdou.
Ani ta doktorka, koukám, solidárně se mnou nefunguje...

Katka (Po, 17. 12. 2007 - 11:12)

Kde se stala chyba? Co to je za zmatky?

Reklama

Přidat komentář