Konjakové přílohy jsou hitem dietářů

Konjakové přílohy jsou hitem posledních měsíců. Pokud neustále řešíte, co jíte, a zajímáte se o zdravý životní styl, rozhodně by neměly vaší pozornosti uniknout. Ať už máte nějaká výživová omezení nebo postrádáte čas na každodenní vaření, možná právě vy oceníte jejich benefity.

Co je konjak

Konjak je užitková rostlina a tradiční asijská potravina, která se používá po staletí zejména v Japonsku. Konjak byl objeven před 500–800 lety a byl považován za nedostupnou pochoutku, kterou si mohla dopřávat pouze japonská královská rodina. Za léčivou potravinu jej poprvé označili v Číně a z terapeutických důvodů ji jedli i buddhističtí mniši. Teprve před sto lety se konjak stal dostupným pro všechny obyvatele Japonska a od té doby patří mezi nejpopulárnější druhy potravin v Asii, odkud se pomalu šíří do celého světa.

Nula sacharidů, tuků a soli

Konjakové přílohy neobsahují žádné sacharidy, tuky ani sůl. Jsou navíc nízkokalorické, a proto jsou vhodné pro hubnutí či jen pouhé odlehčení jídelníčku. Díky svému složení se hodí také do řady oblíbených diet, jako například keto, low fat i low carb. Díky svému složení jsou vhodné do jídelníčku různých výživových omezení a na chuti nic nepoznáte. Na přílohách jako špagety, nudle či rýže si tak mohou pochutnat i diabetici a celiaci.

Hledejte BIO certifikaci

Ve výběru konjakových produktů buďte opatrní a volte jen kvalitní značky, které mají bio certifikaci, která potvrzuje, že produkt pochází z rostliny, která je pěstována podle zásad ekologického zemědělství v lokalitách mimo civilizaci a není intoxikována nebezpečnými látkami.

Díky vláknině glukomannan zasytí a detoxikují organismus

Glukomannan je přírodní, ve vodě rozpustná vláknina, která zasytí a aktivně přispívá ke snížení hmotnosti. Glukomannan navíc detoxikuje trávicí trakt a zároveň „krmí“ přátelské bakterie ve střevech, čímž podporuje střevní mikroflóru. Budete tedy jíst, aniž byste nabývali zbytečné kalorie nebo hladověli a zároveň budete čistit organismus.

Jsou rychlé na přípravu, nevaří se

Konjakové přílohy jsou opravdu hotové raz dva. Není potřeba je vařit, stačí je jen smíchat s ingrediencemi, ohřát a můžete servírovat. Jsou skvělé jako příloha k masu, do polévek, omáček či salátů nebo lahodných a výživných smoothies.

 

Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář
Zařazení na fórum: 

Přidat komentář

Reklama

Reklama