Reklama

Ořechy chrání srdce

Občas je třeba dát za pravdu i mlsným jazýčkům. Zvláště těm, které se přímo nedočkavě třesou na ořechy. Podle studie, již zpracovala Německá společnost pro výživu, se vlašské, lískové a para ořechy i buráky významnou měrou podílejí na snižování obsahu cholesterolu v organismu, a tím také brání riziku vzniku koronárních onemocnění.

Navíc zahánějí pocit hladu, neboť 100 gramů této poživatiny kalorickým obsahem odpovídá jednomu z hlavních jídel. Podíl tuků se podle druhů pohybuje mezi 42 až 73 procenty. Přitom je jejich skladba velice vyvážená. Zejména pokud jde o rozmanité druhy nenasycených mastných kyselin, jež dokáží odbourávat hladinu cholesterolu.

Zdroj: Plus

Reklama
Reklama

Komentáře

Bobo (St, 21. 3. 2007 - 10:03)
Jen zapomněli napsat, že to platí pro tepelně neupravené ořechy. Ty pražené naopak jsou velmi nezdravé.
Reklama