Reklama

Umělé oplodnění..

Monika (Čt, 1. 11. 2007 - 21:11)

Ajo, tak procenta úspěšnosti jsou naprosto úžasná. Vždyť přirozenou cestou je úspěšnost kolem 30procent!!! Já mám syna z ivf na první pokus a to mne lékaři předtím léčili a vše možné zkoušeli 6 let....Dneska si vyčítám, že jsem na ivf pořád tak nechtěla. Mohla jsem si ušetřit leta trápení a mít miminko dřív!

Aja (Čt, 1. 11. 2007 - 20:11)

Moc ti přeju, aby se vám druhý pokus zadařil,já dost dlouho otálela, o těhotenství jsem neuvažovala,pak to na mě "přišlo" a nejde to,ach jo.Modlím se, aby se to povedlo,už tak mám nervy.Jdeme do Pronatalu.Tys byla kde? S těmi procenty jsi mě teda ale moc nepotěšila..

chrusta (Čt, 1. 11. 2007 - 19:11)

Ajo nemas vubec za co.rada se podelim o sve poznatky ale vazne se nemas ceho bat.tak at ti tu injekci aplikuje manzel.nebo pritel.preji ti hodne stesti a at se vam zadari na poprve.protoze pak ty nervy a stres bych neprala ani nejhorsimu nepriteli.tak strasne boli srdicko kdyz se to nepovede ze ja jsem se z toho nedostala jeste ted.a to sme tam byly 2.10.ale uz se strasne tesim na leden a na druhy pokus.jo jeste bych ti chtela rict ze na prvni pokus je pravdepodobnost uspechu jen 51%.ale na druhy uz 83% a na treti pokus uz je to 97%.takze pevne doufam ze se na podruhe zadari.beru calibrum baby plan a kyselinu listovou a piju caj z kontryhelu.abych to telo nejak pripravila lip nez poprve.snad se to uchyti.kam na to umely jdete?

Aja (Čt, 1. 11. 2007 - 18:11)

No už je to nějaký rok, co tam známá byla a nikoho ze svého okolí, kdo tam byl v současnosti neznám.Samozřejmě co bych neudělala pro miminko, ale jen mám hrůzu,protože aplikovat si injekci si neumím dost dobře představit, ne kvůli té bolesti, ale jednou jsem dávala injekci kočce a byl to teda horor, sahala jsem na to, jak na holé skřivany:-No nic, snad to zvládneme všechno.Díky ještě jednou.

chrusta (Čt, 1. 11. 2007 - 15:11)

ahoj Ajo.nevim kdy byla znama na ivf.driv se to pry delalo bez uspani ale bylo to dost bolestive.ted je to s narkozou.100%.at jdes kamkoli.a ano,injekce si aplikujes sama.kazde rano do podbrisku.chytnes spíček a natres desinfekci a pichnes.ale opravdu se nemusis bat.prisaham ze to vubec neni tak strasne jak to zni.neboli to.prvni injekci si pichnes pred zdravotni sestrou a ona ti rika co mas delat a kouka se jestli to delas dobre.dalsi uz si pichas sama.jde o nejakych 14 dni takze se to da vydrzet.co bys neudelala pro miminko ne?

Aja (St, 31. 10. 2007 - 18:10)

Moc ti děkuju za vyčerpávající odpověď.Mám docela strach, hlavně jsem se ptala jedné známé na průběh a vůbec mi neříkala o té narkoze!! Je možné,že by jí to dělali bez uspání? A ty injekce si jako budu muset aplikovat sama?

chrusta (St, 31. 10. 2007 - 17:10)

promin chybi mi tam slovo.36 HODIN pred odberem

chrusta (St, 31. 10. 2007 - 17:10)

ahoj Ajo.takze te ceka stimulace vajecniku v podobe leku a injekci.trva asi mesic.ja jsem brala rano dexametazon a sprej do nosu synarel.vecer anopyrin.tim zacnes.za par dni potom se k tomu jeste pridaji injekce do podbrisku.ktere se aplikuji jednou denne a to vzdy rano.asi 10 az 14 dni.(neboj,neboli to.je to mala tenka jehlicka)behem injekci se jde trikrat na odber krve kvuli hladine hormonu a na ultrazvuk aby vedely kolik uz se utvorilo vajicek.asi po 14 dnech injekcnich aplikaci se jde na odber vajicek.36 pred odberem si pichnes vecer dve jine injekce nez doposud aby se ti nahromadena vajicka uvolnila a oni mely co odebrat.odber probiha rano nalacno a pri plne narkoze.trva to asi 20 minut.pak si tam jeste tak 2 hodinky polezis a muzes domu.me tedy asi tyden po odberu dost bolelo bricho ale to je individualni.nekoho neboli vubec nekoho treba jen 3 dny.ve stejny den kdy tobe delaji odber jde muz dat sperma.po odberu jsou vajicka 5 dni v laboratori kde je oplodnuji a hlidaji zda je vse v poradku.behem tech 5 dni si tam dvakrat zavolas a oni ti reknou kolik se jich oplodnilo a kdy pujdes na transfer-zavedeni zpet do delohy-zavadi se dve embrya za plneho vedomi.neboli to.je to jak normalni gynekologicka prohlidka.za 5 minut nemaji co resit.pak tam 20 minut lezis a pak muzes jit domu.dostanes tam leky na podporu tehotenstvi ktere se zavadeji kazde rano do pochvy.a tehotensky test ktery si za 14 dni udelas.vetsinou pokud se to nepovedlo tak do tech 14 dni dostanes menzes.nam se to nepovedlo.v lednu jdem na druhy pokus.jo,a jeste:kdyz se podari a je vic embryi tak se zbyvajici zamrazuji na pripadny dalsi pokus.my jsme zadne nemely,jen ty dve co mi zavedly.takze si to budu absolvovat vse znovu.pokud budete mit zmrazeno je vse jednodusi.to uz je pry jen mala stimulace zeny za pomoci nejakych naplasti.pak se embrya rozmrazi a zavedou do delohy.nas to stalo celkem 23 000 ale my jsme mely ICSI.to je injekce spermie primo do vajicka.manzel ma spatny spermiogram a spermie vajicka sami neoplodni.stoji to 8000 a nehradi to pojistovna.pokud ma manzel nebo pritel spermie o.k. budete to mit levnejsi.pokud bys chtela,nebo nekdo jiny,jeste neco vedet napis mi na mail:chrusta1"seznam.cz rada ti odpovim

Aja (Út, 30. 10. 2007 - 21:10)

Prosím může tu někdo napsat, co přesně mě čeká při umělém oplodnění? Představu samozřejmě mám,ale tak nějaké zkušenosti by se hodily...díky moc.

chrusta (Út, 30. 10. 2007 - 20:10)

byly jsme na ivf s icsi v repromede.prvni pokus.bohuzel nevysel.v lednu jdem na druhy.mate nekdo zkusenosti s repromedou?

chrusta (Út, 30. 10. 2007 - 20:10)

taky bych vedela o darci.urcite by to slo domluvit.uz jsem to domlouvala kamaradce ktera zije s pritelkyni ale nakonec si to dite rozmyslela

verkakrivankova (So, 27. 10. 2007 - 15:10)

dobry den,chci se zeptat po prvnim ivf se mi nepodarilo otehotnet,kdy je dalsi moznost to zkusit?dekuji

Peter (Ne, 5. 8. 2007 - 19:08)

A hlavne s takymi imbecilmi ako ty

Pája (Pá, 3. 8. 2007 - 19:08)

Ahoj holky, mohly byste mi prosím napsat, jak probíhá umělé oplodnění? Co mě tam přesně čeká? Díky moc.

kiki (Čt, 2. 8. 2007 - 21:08)

ahoj lucko,muzeš napsat o jake finske preparaty se jedna,taky me čeka třetí IVF,moc diky

Katka (Út, 26. 6. 2007 - 10:06)

Dobrý den,....zajímalo by mě jestli jde udělat umělé oplození i tehdy, když pár spolu může mít děti, ale mají zvíšené riziko na dědičnou chromozomální aberaci, která se už vyskytla u předchozího potomka.

Zda jde udělat umělé oplození s genetickým testem jednotlivých zárodků a vložit do dělohy jen ty, které to nemají vůbec, anebo ty které to nemají v až tak ohrožujícím mnoužství :))) Díky za odpověď ( monikatka"seznam.cz )

Návštěvník (St, 28. 2. 2007 - 10:02)

Je v pohodě.Nám pomohlo a změnilo nám život k lepšímu.

martina (St, 28. 2. 2007 - 10:02)

nevite nekdo nahodou jak to probiha odsati cysty ve ctv jdu na kontrolu k dr a doufam ze tam neni ze sama zmizla

Alena (Po, 19. 2. 2007 - 14:02)

Zajímalo by mě, jestli je možné (nebo jak často se stane), že při zavedení už oplozeného vajíčka do dělohy příjde k mimoděložnímu těhotenství.

Iva (Čt, 18. 1. 2007 - 21:01)

Vidím, že je nás asi víc a všechny nechávají kontakt, tak ho pro jistotu taky připojuji: takyzmrzka"seznam.cz

Reklama

Přidat komentář