Reklama

Dělená strava mi pomohla zhubnout

Tuto dietu mohu všem jen doporučit. Má totiž jedno velké plus - nikdo u ní nemusí mít hlad - a tudíž nemá problémy se stresem a není nervózní jako u jiných diet.

Celý život jsem trpěla nadváhou. Nyní se mi díky této dietě podařilo za půl roku shodit 25 kg a jsem velmi spokojená. Samozřejmě nedržím jen dietu. Snažím se současně jíst pouze do 17 hodin a doržovat i pitný režim. Každý den se snažím doplňovat dietu pohybem. Pořídila jsem si rotoped a kazetu s aerobikem. A ono to opravdu funguje.

Vím, že pokud bych se vrátila ke svým bývalým stravovacím zvyklostem, měla bych opět stejné problémy s nadváhou jako dřív. Ale je pravda, že mezitím jsem se naučila jíst mnohem jednodušší stravu a hlavně více ovoce a zeleniny. Navíc prokládám střídavé bílkovinové a uhlovodanové dny občas i dnem, kdy jím pouze ovoce.

Myslím, že jsem živým důkazem, že to opravdu jde, a ve svých 44 letech si připadám jako znovuzrozená. Přeji všem, kteří léta jen mluví o tom, jaké mají problémy s nadváhou, aby našli odvahu to opravdu zkusit. Prostě začít třeba i uprostřed dne, kdy se před zrcadlem zas budou jednou nenávidět.

Jediný problém mám teď se šatníkem. V tomto směru je tato dieta velice drahá, protože jsem ze své velikosti 48-50 klesla na velikost 40-42.

Reklama

Hezký den všem přeje čtenářka Monika

Reklama

Komentáře

Ivča (Pá, 14. 4. 2006 - 10:04)
Fimča: Jinak já teda ovoce a zeleninu míchám. Ten nejpřísnější graf mi nikdy nesedl. Já musím mít prostě denně nějaké ovoce, mám ho moc ráda a kdybych si ho třeba v ten živočišný den nevzala, tak místo toho sním spoustu tučných sýrů nebo salámů, se znám :-( Jinak ale teď jedu na těch 1500 kalorií, tak snad to půjde i tak. :-)
Fimča (Pá, 14. 4. 2006 - 11:04)
Každému vyhovuje něco jiného, mamka taky míchá zeleninu a ovoce a má 3 kilča dole. Až mě "potečou" ty bílé jogurty ušima, tak přesedlám na ovoc?áky taky, zatím se ale držím. Ty ubrané kalorie určitě budou znát, uvidíš :)
Fimča (Pá, 14. 4. 2006 - 11:04)
Ahoj Ivčo, no vidíš, další kilčo dole :-), gratuluji,to hlídání kalorií fakt pomáhá. Hned je člověku veseleji, co? Já měřím 164, chtěla bych se dostat na 58, níž by to stejně asi nešlo.Na konci května plánujeme dovču, tak se chci cítit super :-).
Jen co bude tepleji, tak ty vyzáblice zas vytáhnou minisukýnky...mě to vždycky deprimuje :-(. Už mi je jasné, že nikdy nebudu mít postavu manekýnky, ale aspoň trošku dobře se cítit chci, takže vytrvám a zkusím ještě něco zhubnout. Držím palce všem i Tobě.
Ivča (Pá, 14. 4. 2006 - 14:04)
Ahoj Fimčo, tak to já měřím 172cm, takže já měla 60 kg naposledy tak v 15 letech. :-) 60 kg i na těch 164 cm je přesto hezká váha, ale naprosto Tě chápu, že chceš dát ještě nějaké to kilo dole. Vždyť já ani teď nemám nadváhu podle BMI, jsem tak nějak na hranici. Přesto se takto necítím dobře a když bych se dostala na těch 65, tak bych byla moc ráda. A s těma vyzáblicema Tě taky chápu. I když takové ty extrémní vyzáblice vůbec nejsou hezké a věř tomu, že ani chlapům se to nelíbí. Tak se měj hezky a ať Ti to dál jde dolů. :-)
Fimča (Út, 18. 4. 2006 - 10:04)
Ahoj Ivčo a všechny ostatní, tak co, jak jste zmákly Velikonoce? Já ok, jen jsem neměla ten avizovaný bramb.salát, protože jsem v tom našem zapadákově nesehnala sojovou majonézu :-(. Dneska jsem na ovoci.
Ivčo, díky za podporu. Myslím si, že te´d se mi váha tak na 14 dní zastaví, což bude celkem náročné na psychiku, ale snad to zvládnu. Takže držím palce sobě, Ivče i všem, ahojky
kalbac (Út, 18. 4. 2006 - 11:04)
ahoj, držela jsem delennou stravu a behem mesice jsem mela 4 kila dole, pak uz to slo pomaleji, ale behem půl roku jsem mela 11 kilo dole,což bylo super. jakmile ale jste se svoji vahou spokojeni a prestanete delit, jste v řiti.
Verry (Út, 18. 4. 2006 - 14:04)
Ahoj holky,

čtu si vaši diskuzi už poměrně delší dobu. Začala jsem s dělenou stravou před 14 dni (ale již 14 dní předtím jsem jedla naposledy v 17:00 a nejedla sladkosti a bílé pečivo) a zhubla jsem 7 kg. Ještě potřebuji zhubnout dalších 7 kg, abych byla zpět na původní váze a vešla se do všech těch věciček, co mám hluboko ve skříni. Také jsem si pořídila pejska, takže mě to alespoň nutí chodit s ním každý den na procházky. Již jednou jsem také dělenou stravu držela a zhubla jsem o 9 kg. K tomu jsem každý den cvičila alsepoň půl hodiny jógu a bylo mi fajn. Pak jsem z nějakého důvodu ale přestala a váha byla zpět + 5 kg navíc. Teď jsem si řekla, že to vydržím a zkusím takhle jíst už napořád. Někdo tu totiž napsal, že dělená strava není dieta, ale životní styl. Takže držím všem palce a moc jim přeju každé kilčo dole. Nádherný den bez hladu a výčitek přeje V.
Fimča (Út, 18. 4. 2006 - 15:04)
Ahojky, já teda beru dělenku jako formu diety, ne jako životní styl a klidně se tady k tomu veřejně přiznávám. Až skončím s dělenkou, tak začnu cvičit a více se pohybovat, což mě dost baví - to je můj plánovaný fígl na udržení postavy. Rozhodně neplánuji přejídat se, ale smažák a hranolky si potom klidně dám, když budu vědět, že ty kalorie spálím někde jinde :-).
Takže úspěšné hubnutí všem a pište holky, ať vím, že v tom nejsem sama. Ahojky
Ivča (Út, 18. 4. 2006 - 16:04)
Ahoj Fimčo, kalbac, Verry a všechny ostatní :-) Spousta holek tady psalo, že kdysi držely dietu a pak přestaly a přibraly plus nějaká kila navíc. Já myslím, že to většinou nebylo tím, že přestaly dělit, ale začaly se zpátky přejídat. Vůbec tady na nikoho nenarážím, jen mluvím z vlastní zkušenosti. Já si to dokážu představit držet dělenku třeba celý život. Nepřipadám si, že bych nějak strádala. U mě bylo vždycky problém přejídání a to se musí kontrolovat tak i tak. Ale u dělenky je pro mě hrozně velká výhoda, chodím totiž pravidelně na wc a to i víckrát denně. Ještě před měsíc jsem si na netu hledala různá projímadla, protože jsem s tím měla fakt problém. Pak jsem přešla na dělenku a problém pryč. Takže už jen kvůli tomu supr pocitu jít na wc, se mi ta dělenka hrozně líbí. :-))
Ivča (Út, 18. 4. 2006 - 16:04)
Fimča: Ale souhlasím s Tebou, že smažák si taky klidně ráda dám, ale ne pravidelně, prostě až se mi po něm zasteskne. :-) Jinak já v neděli měla bramborový salát a dalo se to i bez sojanézy. Měla jsem v tom: brambory, hrách, kunovjanku, hořčici, smaženou cibulku, okurky.
Michaela (Út, 18. 4. 2006 - 17:04)
Nemohli byste sem někdo napsat ukázkovej jídelníček, co všechno jste jedli, a co Vám pomohlo zhubnout?
Míša
eva (Út, 18. 4. 2006 - 20:04)
Už stašně dlouho sleduji Vaši diskusi,ale protože jsem měla nějaké zdrav.problémy,rozhodla jsem se až ted.Vždy potřebuji trochu nakopnout,a proto bych chtěla trošičku pomoct.Prosím o doporučení,kde najít správné dělení stravy a použití jídelníčku.Zatím děkuji tomu,kdo mi odepíše,a tím i pomůže.Eva
Ivča (Út, 18. 4. 2006 - 22:04)
Ahoj Evo, to zakladní rozdělení na zvířátka a kytičky jsem našla na netu na stránce http://diskuse.dama.cz/d.php?d=732 Je tam i diskuze, ale holky se tam baví o všem možném, ne pořád o dělence. Jinak Ti ale doporučuju knížku Dieta pro vášnivé megajedlíky od Kořínkové, tam jsou všechny zásady, ale Kořena píše, že můžeš jíst jakékoliv množství, tak tohle mi nefunguje, já musím hlídat i to množství.
Fimča (St, 19. 4. 2006 - 09:04)
Čauky Evo, také jsem to základní rozdělení našla na stránce http://diskuse.dama.cz a nějaké ty vychytávky jsem se dočetla zase tady - je dobré si pročíst několik příspěvků z minulosti, jsou tam i recepty a dobré postřehy.
Souhlasím s Ivčou, já také musím hlídat množství, jinak ta dělenka na mě nefunguje. Chce to pevnou vůli, ale když jsem to vydržela už i já - takový labužník, tak to vydržíte určitě taky. Hubnutí zdar, čauky.
Ivča (St, 19. 4. 2006 - 09:04)
Michaela: Ukázkový jídelníček? No nevím, já si sice zapisuju komplet všechno, co jsem za den snědla, ale nejsem žádný odborník na výživu a netroufala bych si to tady zveřejnit. Protože by to třeba nebylo moc správné a někdo by se podle toho řídil a pak by mu z toho nebylo moc fajn, chyběli mu nějaké látky, prostě víš, jak to myslím. Já prostě jím vždycky komplet všechno, co patří do té jedné skupiny, ale počítám si kalorie, aby to nepřesáhlo 1500kcal. A taky se snažím hodně zařazovat ovoce a zeleninu, abych se necpala jenom rohlíkama, když mám třeba zrovna kytky. Jinak ale když prostě není příležitost si některý den navařit, tak jsem třeba bez oběda, ale druhý den to zase doženu. Takže si myslím, že jím docela zdravě, ale ne nějak ortodoxně. :-) Jinak když si dělám oběd, tak je to vždycky mražená zelenina a k tomu buď maso nebo těstoviny, podle dne. A s tou zeleninou nešetřím.
Fimča (St, 19. 4. 2006 - 14:04)
Přidávám se k Ivče,já také nejsem žádný odborník na výživu, pouze se snažím řídit se dle dělenky. Když mám zvířátka, tak jím v týdnu většinou vajíčko, plátkový sýr, zeleninový salát, občas si to spetřím kuřecím párkem...o víkendu nějaké to maso, když mám kytičky tak např. zeleninovou polévku, bramboračku, těstoviny se špenátem, těstoviny s mákem, dalamánek s džemem bez cukru, chléb s drožďovou pomazánkou, přesnídávka bez cukru, pudink ze sojového mléka, spoustu ovoce a zeleniny, ale nikdy ne společně. Dalo by se říct, že jediné na co téměř neustále myslím, je jídlo a co dobrého si dám zítra. Přiznávám se, že zvířátková strava mě moc nebaví, ale lépe se po ní hubne :-)
A abych nezapomněla, tak každé pondělí mám ovocný den - ovoce a hlavně ananas, ten je výborný na hubnutí, prý. Je moc důležité dodávat tělu co nejvíce živin = hlídat si skladbu jídelníčku.
Fimča (St, 19. 4. 2006 - 14:04)
Mám dotaz na Ivču: Ivčo, ty jíš skutečně rohlíky?
Ivča (St, 19. 4. 2006 - 17:04)
Ahoj Fimčo, těma rozhlíkama jsem myslela celozrnné nebo různé tmavé bůlky a dalamánky. Třeba dýňové, kukuřičné. Klasické bílé rohlíky za 1,50Kč nejím. :-) A ty se vlastně ani nesmí.
Fimča (Pá, 21. 4. 2006 - 08:04)
Ivčo, tak to se mi ulevilo :-), já opravdu myslela, že baštíš rohlíky. Jinak já včera večer měla krizi, dostala jsem ukrutnou chuť na čerstvou pizzu, naštěstí už měli zavřeno :-). Tento týden mám celý takový divný, mám pořád chutě jíst a tak jím a jím. Asi se budu muset zvážit, abych náhodou nezačla přibírat... :-(, po 6 týdnech jsem se asi dostala do krize, no zkusím se s tím poprat. Dnes odpoledne sednu na kolo a o víkendu taky, tak snad ty chutě na jídlo nějak obalamutím. Hlavně se nesmím z toho stresovat, protože pak se mi metabolismus zasekne a jsem v koncích...:-(.
Takže keep smiling. A co vy ostatní, jak to jde? hezký víkend
Ivča (Ne, 23. 4. 2006 - 20:04)
Ahoj Fimčo a všechny ostatní :-) Tak jaký byl víkend? Já se musím přiznat, poprvé za ten měsíc a půl jsem porušila dělenku. Normálně bych z toho byla zhroucená, ale nejsem. Měla jsem jeden zákusek a jeden koláček. Normálně když jsem dřív držela dietu a porušila ji, v ten den jsem si řekla, že už to nemá cenu a totálně se přežrala. No a teď jsem to porušila, ale ty dvě věci mi přeci nemůžou způsobit přibrání dvou kil. Čtu teď knížku Hubneme zdravě, s rozumem a natrvalo od Ivy Málkové. Ta knížka je určená pro fakt obézní, což není sice můj případ, ale ledacos se z té knížky přiučím. Hlavně takové kapitoly o psychice doporučuji, protože ty stojí za to. Jinak dneska jsem se opět s tím jídlem kontrolovala a vůbec nemám chuť nic porušovat. Včera jsem si prostě dala to, co si tělo žádalo a je klid. :-) Jinak jsem se dneska fakt ráno divila, že jsem ani nepřibrala, si říkám, že je to sice takové zvláštní, ale ta psychika taky může dělat hodně. Tak se všechny mějte krásně a bojujte dál. Určitě se nám to všem podaří! :-)
Fimča (Po, 24. 4. 2006 - 07:04)
Ahojky, souhlasím s Ivčou, tak psychika je opravdu důležitá,mám to vyzkoušené. Já se také přiznávám, v pátek jsem to porušila - pizza a šampáno, po 1. za těch 5 nebo 6 týdnů dělenky. A vůbec z toho nemám špatný pocit, od soboty jsem už opět na dělence a naprosto spokojená. Když to člověk jednou poruší, tak se svět přece nezboří, je dobré si to vychutnat a pak pokračovat v dělence jako by nic. Takže dneska mám ovocnák, zdravím všechny.
Ivča (Po, 24. 4. 2006 - 09:04)
Ahoj Fimčo, to Tě obdivuju, že vydržíš ty ovocné dny. Já když jsem to zkoušela, tak jsem měla většinou hrozný hlad a myslela jen na to, aby byl už druhý den, takže mi to pak přišelo jako promarněný den. Ale zkusím to třeba v létě, jak budou ty vedra, to třeba nebudu mít takovou chuť na jídlo. :-) A kdepak se nám poděla Lucinka? Doufám, že se ji daří aspoň nějaké to kilečko zhubnout. Tak se zatím všechny mějte krásně. :-)
Lenik (Po, 24. 4. 2006 - 09:04)
Ahoj,
jsem tu poprvé, ale na dělenou stravu už jsem slyšela dost chvály. Holky, nemáte některá k dispozici nějaký jídelníček nebo jak to má vypadat? Můžete mi to poslat na lenka.haslerka"centrum.cz? Děkuju.
Ivča (Po, 24. 4. 2006 - 13:04)
Ahoj Leniku, vítám Tě mezi námi. O jídelníčku k dělené stravě jsem mluvila v některém minulé příspěvku a zmiňovala se o něm i Fimča, tak se když tak nalistuj trochu zpět a tam to najdeš. Ale konkrétně jsme nerozepisovaly, že třeba v pondělí v 8h to a to na oběd to a to, spíš tam píšem, co tak jíme. Já jím teda úplně všechno, jen to musí být kombinačně správně. Ve zvířátkové dny jím klidně i čokoládu bez cukru, ale pořád sleduji množství, kolik toho sním, protože jinam bych nezhubla. Měj se a hodně zdaru!
Fimča (Út, 25. 4. 2006 - 08:04)
Ahoj Leniku, doporučuji si postupně prostudovat celou tuto diskuzi, dovíš se tam spoustu vychytávek i podrobně popsaný jídelníček a způsob dělení. Je to sice čtení na dlouho, ale dosti poučné. Měj se hezky.
Fimča (Út, 25. 4. 2006 - 08:04)
Ahoj ivčo, ovocňákový den je úplně v pohodě, dokonce se na něj vždycky i těším
:-). Koupím si 2 čerstvé ananasy, nějaký ten banán, 2-3 jablíčka a pak dle sezony přidám jahůdky nebo hroznové víno. Vždycky si to krásně naaranžuji na talíř... K tomu dost piju čaj nebo ovocnou šťávu, celkem něco přes 2,5l, možná právě proto hlady netrpím. Ivčo, zkus to, víš jak krásně nastartuješ hubnoucí proces? Ananas je super na trávení :-), možná právě proto ho jím s takovou chutí.
Ivča (Út, 25. 4. 2006 - 10:04)
Ahoj Fimčo, už o tom přemýšlím, asi ten ovocňák fakt zkusím. Plánuji ho na příští pondělí, to je akorát svátek, budu se celý den pohybovat doma nebo v okolí domova, takže mě to snad nepoloží. :-)) Jinak čerstvý ananas miluju, takže bych si ho mohla koupit, akorát bývá dost drahý. :-( Ale věřím tomu, že to fakt pročistí. Tak já se do toho v pondělí dám a pak poreferuju. :-)
Ivča (Út, 25. 4. 2006 - 10:04)
Jinak já mám dneska kytky a ráno jsem si na snídani dala konečně pečivo, nějak mi po dvou dnech zvířátek po něm bylo smutno. :-)
Kájina (St, 26. 4. 2006 - 16:04)
Takže já hlásím úbytek 6 kg.ÚBYTEK jsem zaznamenala až s přechodem na zvířátka. Sice mi moc nevyhovují, ale fak to po nich jde dobře. Paradoxně jsem zhubla až jsem si ji vylepšila k obrazu svému.
Snídaně- jogurt aktivia slazený
Oběd-obyčejně grilované maso, strouhaná mrkev a nějaká další zelenina a dressing Helmans
Ke svačině půl kedlubny
Večeře-Někdy druhou porci od oběda nebo zelenina a sýr
A nebo místo večeře nanuk Almond z Lídlu a kafe. Takový ten velký na něm je čokoláda s mandlema.
Jinak si ze mě v žádném případě neberte příklad. Jenže fakt mě to namíchlo. Když tady vyvařuji těstoviny s tofu, sojové maso a všelijaké zdravé kombinace, žádné hubnutí se nedostaví a pak přestanu řešit cukr a mám za 3 týdny dole 5 kg.
Otázka je co to udělá,když si potom dám kytičky.
Ivča (Čt, 27. 4. 2006 - 08:04)
Ahoj Kájinko, gratuluju k úbytku. :-) Já myslím, žes zhubla díky tomu, žes omezila množství jídla. Sice říkáš, že si dáš třeba nanuk, jenže asi už si k tomu nedáš nic jiného. Takže to bude asi tím. :-) Tak hodně zdaru dál Tobě i všem ostatním. :-)
Fimča (Čt, 27. 4. 2006 - 13:04)
Čauky Káji, také gratuluji k úbytku, to je super viď? Jo, cítím to stejně, vyvařuji a vymýšlím všelicos na kytičky a přitom...když mě ta zvířátka moc nejedou...no ale asi o tom začnu také uvažovat :-)
Tak ahojky všem
Ivča (Pá, 28. 4. 2006 - 10:04)
Ahoj holky, tak se nám blíží víkend. Hurá :-)) Já měla tento týden fakt žravku, včera jsem si dala i dvě Tofee, nevím, jak se to píše. :-) Ale jak jsem psala výše, nějak z toho nejsem ani nešťastná. Mohla jsem tento týden sice už mít další kilčo dole, ale neva, aspoň jsem nepřibrala. A teď chci zase nasadit tvrdý režim, ať ty dvě kilka ještě shodím. Dnes mám zvěř, se těším až si udělám kuřecí maso. Já měla teď tři dny kvítka, tak už mi bylo po zvěři smutno. :-) A na pondělí plánuju ten ovocňák, ale musím si udělat v neděli nákup do Kaufu, protože teď doma moc ovoce nemáme. Tak se mějte holky krásně a hubnutí zdar! :-)
Martina (Po, 3. 9. 2007 - 17:09)
Zkusila jsem založit ve Zdravé výživě téma Dieta X - Tabitha Hume. To jsem zvědavá co na to webmaster. Jestli to schválí, bude to tam :-)
Ivča (So, 29. 4. 2006 - 22:04)
Ahojte, tak jak se vede? Já jsem na tom pořád stejně. Furt s prominutím žravka. :-(( Nedokážu se vůbec zastavit. Zatím naštěstí aspoň nepřibírám, ale bojím se. Na pondělí už jsem si nakoupila ovoce, i ten ananas a dám ten ovocňák, snad mně to rozjede trochu to hubnutí. A jak se daří vám?
Fimča (Út, 2. 5. 2006 - 13:05)
Čauky, tak já prosím hlásím, že se mi před 3 týdny zastavila ručička na váze a od té doby ne a ne se pohnout níž - a to ani nepomohly 4 dny po sobě zvířátek...snažím se tím moc nedeprimovat, ale už mě to fakt začíná štvát...
Ivčo, tak co ovocňák - jak jsi ho přežila? Já ho mimořádně plánuji na tento pátek. Jo a žravku mám taky, ale snažím se krotit.
S tou váhou počkám ještě tento týden, přece není možné, aby to 4 týdny stálo, nebo jo?
Hodně zdaru a pevnou vůli všem, čau
Ivča (Út, 2. 5. 2006 - 15:05)
Ahoj Fimčo, tak ovocňák se nezdařil. Pěkně jsem si ho naplánovala, nakoupila si spoustu ovoce, Ráno posnídala a už po hodině jsem se cítila hrozně vysláblá, pak jsem měla hladovou křeč, udělala jsem si ovocný salát, ale vysláblá jsem byla furt. Tak jsem si řekla, že to ne, že to moje tělo na to asi nemá sil a nechtěla jsem celý den přetrpět. Tak jsem si udělala normální kytičkový den. Nevím, třeba kdyby byly venku pařáky a já byla pořád někde venku, třeba by se mi to podařilo. Ale momentálně mi to nedělalo vůbec dobře, takže to zatím znova zkoušet nebudu.
Jinak mě váha teďka taky dlouho stojí, taky mě to štve, ale tak zase pořád lepší než kdybych přibírala. Já myslím, že je to normální, někomu to jde holt hodně pomalu. Jsem slyšela, že někteří zhubnou 5 kilo za 14 dní, já zhubla 4 kila za skoro už dva měsíce. Nedá se nic dělat, já bojuju dál, tak to taky nevdávej Fimčo. :-) Tak ať Ti to jde a taky všem ostatním! :-)
Návštěvník (Út, 2. 5. 2006 - 20:05)
Ahoj holki,dělenku držím 14 dní do dnešního dne mám 2 kila dole,raději držím zvířátka.Jsem začátečník takže nemám ještš vychytané recepty na kytičky.Netrpím hladem,mám ráda ovoce a zeleninu,takže u mš je to v pohodě.Jinak si vás čtu každý den a děkuji za radu s ovocným dnem.Eva
Ivča (St, 3. 5. 2006 - 07:05)
Ahoj Evo, gratuluju Ti k prvním úbytkům, jen tak dál. :-) A jaký sis dala cíl? Kolik chceč celkově shodit? Jinak já nepreferuju žádný z dnů ani zvířátka ani kytičky. Dřív jsem měla radši kytičky, ale teď to už skoro pravidelně střídám. Vždycky večer už mám chuť na to druhé. :-)
Fimča (Čt, 4. 5. 2006 - 16:05)
Ahoj Ivčo, jestli ti ovocňák nesedí, tak na něj kašli. Tělo musí být v pohodě a ne aby se trápilo... Jinak dík za podporu, tak jsem to teda nevzdala a ani neporušila.
Zatím ahoj.
Lenik (Čt, 4. 5. 2006 - 16:05)
Ahoj holky,
díky za Vaše odpovědi. Já vám tak nějak napíšu svoji představu po tom, co jsem si tu přečetla a klidně kritizujte, schvalujte, varujte, vytýkejte:

Stravu si musím rozdělit na: ZVIRATKOVOU - jim vejce natvrdo i naměkko, veskere libove maso, sunku, všechny sýry, mléko, jougurty, tvaroh a k tomu všemu můžu jako přílohu zeleninu.
ROSTLINKOVOU - jen ovoce a zelenina, nevím, jestli k tomu můžu třeba dresink, ale asi ne, takže vše jen syrové. A co kompotované ovoce?
A věc, kterou nevím, je jak to střídat. Jestli jeden den rostlinky, druhý den zvířátka, pak zas rostlinky, pak zvířátka nebo to střídat po týdnu...
Lenik (Čt, 4. 5. 2006 - 17:05)
Jo a co to pečivo? To můžu taky jen samotné, takže třeba celý den jíst jen pečivo?
Ivča (Čt, 4. 5. 2006 - 22:05)
Ahoj Leniku, tmavé pečivo patří k rostlinkové stavě. A vůbec tam patří spousta dalších věcí jako rýže, bezvaječné těstoviny, brambory, všechny výrobky ze soji a spoust dalších věcí. To základní rozdělení najdeš na www.dama.cz a v sekci diety a Sušená syrovátka a dělená strava. Jinak bych Ti ale spíš doporučila si koupit knížku Dieta pro vášnivé megajedlíky od Kořínkové. Tam celý princip pochopíš a jinak se můžeš ptát klidně tady. :-) Jinak střídat dny můžeš úplně libovolně, jak máš chuť. Říká se ale, že na začátku je lepší si dát zvířátka, že se po nich líp hubne. Ale jinak fakt záleží na Tvojí chuti. :-) Tak hodně zdaru! :-)
Ivča (Čt, 4. 5. 2006 - 22:05)
Ahoj Fimčo,
tak to jsem ráda, žes to nevzdala. Uvidíš, určitě to k něčemu bude. :-) Já zítra provedu vážení po třech dnech, ale nevím nevím, jestli budu mít míň, poslední dobou furt jím. Sice se nepřejídám, ale na hubnutí to asi není. Tak zatím ahoj. :-)
Ivča (Pá, 5. 5. 2006 - 07:05)
Ahojte holky, tak hlásím, že bohužel nic. Váha stojí a stojí, ale je to mou vinou. Kdybych vydržela jíst jen těch 1500 kcal denně, tak by to šlo určitě dolů. Ale neva, teď se mi ta váha aspoň usadila a zkusím to znova. Chybí mi ještě dvě kila, to musím přeci dokázat. :-) A zkusím být teď aspoň tři dny na zvířátkách. :-) Tak zatím ahoj a ať vám to jde! :-)
Johana (Pá, 5. 5. 2006 - 13:05)
Takže vás zravím a připojuji se k vám. Nevím už pokolikáté.
Dělenou stravu jsem držela před 10 lety poprvé a zhubla jsem s ní ze 70 na 63 kg Pak jsem si váhu několit let držela i když jsem jedla už normálně. Tedy normálně zdravě. Teď mi bude 37, za pár měsíců končím mateřskou a vypadám strašně. Při výšce 166 cm jsem to dotáhla až na 76,5 kg. Seběvědomí mi tím pádem úplně chybí. Už jsem parkrát začínala a vždy jsem vydržela 4 dny a konec.
Včera jsem se viděla na videu a fakt jsem se lekla. A to rozhodlo. Doufám, že nezklamu. Budu také psát.
Škoda, že už tato diskuze moc nežije, jako třeba před rokem, kdy tady hubla Romita, chodila jsem Jája a každý psal i co jí. To bych uvítala pro inspiraci . Já jsem dnes na zvířátkách, ale doporučovné dva týdny bych asi nezvládla. Ty kytky jsou mi bližší.
Verry (Pá, 5. 5. 2006 - 13:05)
Ahoj holky,

tak jsem zatím shodila 10 kg. Od 18.4. další 3 kilča. Střídám to vždy po dni a je pravda, že pozoruji úbytek většinou po zvířátkách, ale nevážím se pořád. Měřím 181 cm a nyní vážím 79 kg. Je to děs, já vím. Potřebovala bych alespoň ještě ty 4 kila, abych to zarovnala na 75 kg. Největší radost mám ale z toho, že opět můžu některé věci z dřívějška. Ještě, že jsem je nevyhodila:-)
Dnes mám zvířátka a už úplně umírám hlady (ráno jsem měla jogurtový nápoj Activia a pak v 11.hod kousek loveckého salámu s pažitkovou lučinou a papriku. Doma si udělám asi v rychlosti vajíčka a večer si dám už jen salát nebo kedluben ze skleníku. Tak hezký víkend všem a držím palečky. Ono to půjde!!! Papa V.
Verry (Pá, 5. 5. 2006 - 13:05)
.....že opět můžu NOSIT některé věci z dřívějška.....Omlouvám se za chybču:-)))
Fimča (Pá, 5. 5. 2006 - 14:05)
Čauky, pozoruji, že nám to tu pěkně ožilo. Je super vidět, že na to člověk není sám. Já prosím hlásím, že po 4 týdnech se mi konečně ručička pohla o 2 kilča dolů, Ivčo díky za podporu, bez tebe bych to už určitě vzdala. Také jsem zaznamenala, že po zvířátkách to jde snadněji, já si třeba zvířátkový den pestřím hermelínem a k tomu přikusuji ledový salát, nebo si na pánvi orestuji na kousky kuřecí masíčko, okořením a k tomu si jako přílohu nastrouhám 2 mrkvičky, ale to je fakt mňamka. Ivčo nezoufej, ta váha určitě skočí - vždyď já také ty kalorie tolik nehlídám, jen tak od oka, aby toho nebylo moc, důležité je na to nemyslet, pak to půjde samo.
Takže krásný prodloužený víkend všem.
Ivča (Pá, 5. 5. 2006 - 15:05)
Ahooj, všechny vás zdravím. :-) Už se nám ten hubnoucí tým rozrůstá. :-) Fimčo, děkuji za podporu, věřím tomu, že to půjde dál, nesmím povolit. Verry moc gratuluji za úbytky a Tobě Romano, přeji hodně zdaru, uvidíš ze začátku Ti to půjdu určitě rychle dolů, fandím Ti. :-)
Iveta (Pá, 5. 5. 2006 - 17:05)
Prosim Vas, je lepšie držat delenu stravu podla Korinkovej alebo podla toho pana (nenapadne ma ako sa vola).. s cim jete sojove mase, pripadne vyrobky zo soje? A este ma zaujimaju aj olivy, do akej skupiny patria? Dakujem ;-)
Reklama